perjantai 12. marraskuuta 2010

Tapahtunut tähän mennessä eli yrityksen lyhyt historia

Nyt on raskausviikko 19 jo lopuillaan, joten paljon on tietenkin jo ehtinyt tapahtua. Alkuun siis. Aloimme yrittämään virallisesti tämän vuoden alusta kun arvelimme malarialääkitystä vaatineen matkamme karenssiajan olevan ohi. Ensimmäiset kuukaudet kuluivat vaihtelevan jännittävissä tunnelmissa. Joka kuukausi yhtä lukuunottamatta esiintyi säännönmukaisesti mahanipistyksiä noin viikko oletetun ovulaation jälkeen. Yhden kerran kuukautiset olivat jopa kaksi viikkoa myöhässä, mutta raskaustestit näyttivät negatiivista.

Kun ikääkin oli itselläni tuolloin jo 35 vuotta ajattelin kauhuissani joko vaihdevuosien alkaneen liian aikaisin tai kiertoni muuttuneen jotenkin PMS-oireiseksi, minulla kun ei koskaan moista ole aiemmin ollut. Suurimman osan aikuisikääni olen ollut ilman hormonaalista ehkäisyä, joten ajattelin tuntevani oman ruumiini suhteellisen hyvin.

Yhdessä kierrossa testasin myös ovulaation, koska halusin tietää josko mitään ylipäätään tapahtuu. Siitä tuli plussa ja jatkoimme yritystä. Mitään apinan raivolla yritystä meillä ei missään vaiheessa ollut, mutta kuitenkin enemmän kuin TJOT-meininkiä (ja kyllä, olen jo vuosia aiemmin lukenut vauvakuumeisten foorumeja ja blogeja, joten termit ovat sen mukaisia...)

Joidenkin kuukausien jälkeen lopetin hätäpäätestailut, koska testeihin menevä raha alkoi harmittaa. Eli odottelin kärsivällisesti tuon ei-toivotun sukulaistädin vierailua. Kunnes sitten heinä-elokuun vaihteessa olin taas viikon verran myöhässä.

Sunnuntaina puhuin miehelleni, että pian testaan. Ei tullut kuitenkaan testattua viikonlopun aikana. Maanantaiaamuna kun mies oli lähtenyt töihin, ajattelin, että antaa mennä. Minulla oli ollut aikamoisia alavatsakipuja jo pari viikkoa ja nyt niihin oli liittynyt myös selviä repäisykipuja. Jotenkin minusta tuntui jo etukäteen, että nyt se plussa tulee. Ja tulihan se. Oli kumma tunne soittaa miehelle junaan, että plussa tuli. Hän oli hieman närkästynyt siitä, että en ollut halunnut testata yhdessä hänen kanssaan, mutta leppyi pian. Illalla sitten ihmeteltiin yhdessä, mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti