torstai 30. kesäkuuta 2011

3,5kk lääkärintarkastus

"Mitkä nämä ovat?"


Olimme eilen taas lastenlääkärillä katsastuksessa. Oikeastaan käynti olisi 4kk kohdalla, jolloin tulisi myös rokottaminen. Koska kahta kuukautta ei ehtinyt tulla käyntien väliin, niin päätimme siirtää rokotukset myöhempään ajankohtaan. Ja käynti oli siis näin aikaisin siitä syystä, että lääkärimmehän muuttaa pois paikkakunnalta ja uusi lääkärimme aloittaa vasta elokuussa.

Sitten ne aina kiinnostavat mitat:) J pituus 61 cm, paino 5480 g ja V pituus 60 cm, paino 5540 g. Hyvin saman kokoisia ovat siis pojat ja hyvin kasvaneet. Kun pieninä syntyivät niin tukevasti miinuskäyrillä mennään, mutta mukavasti on silti tullut pituutta ja painoa lisää - siitäkin huolimatta, että syövät päivässä huomattavasti suosituksia vähemmän. Suositus pulloruokituille on siis n. 1/6 painosta maitona, mutta meillä ei todellakaan päästä tuohon. Poikien pitäisi syödä yli 900 ml päivässä, mutta normaalisti syövät reilun 700, ja silti tullut painoa noin kg/kk. Voinemme siis olla huoletta ja samalla todeta, että he ovat ilmeisesti harmi kyllä perineet vanhempiensa painogeenit - kun vain vilkaiset suklaaseen päin, vaaka näyttää heti kiloa enemmän:D

Pojat nukkuvat öitä edelleen aika hyvin n. 20-6 heräämättä, joskus herätään syömään yöllä. Nukkumaan menoa helpotetaan kapaloimalla pikku peittoon, jollei sitten vauva ole muutoin rauhoittunut (huitovat käsillä kovasti). Tästä "kapalosta" pojat onnistuvat kyllä itsensä vapauttamaan yön aikana. Päiväunillekin tuota käytetään, jollei muuten nukahdeta. Sellainen muutos päikkäreissä on tapahtunut, että nykyään ei simahdeta itsestään tuosta vain ja minne vain, kuten aiemmin, vaan nyt pitää oikein erikseen mennä unille (tutti suuhun jne.) Unen ajankohdan huomaa tietyn tyyppisestä kitinästä, joka alkaa yleensä 1-2 h ruokailun jälkeen. Sitten nukutaan yleensä n. tunti, toisinaan pidempään. Valitettavasti pojilla on taipumus mennä eri rytmeissä, joten äidille ei jää liiemmin hengähdystaukoja. Mutta näillä mennään... Ostoslistallekin tulee lisää tavaraa. Lähes kaikki vauvat, joilta olemme saaneet tarvikkeita, ovat olleet talvivauvoja ja ainoa vaatekappale, jota meiltä puuttuu on tietenkin se näillä helteillä käytettävä lyhythihainen body. Täytynee suunnata alennusmyynteihin tulevana viikonloppuna (=hyvä tekosyy shoppailla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti