sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Raportti rv 36

Perjantaina oli siis 36 viikon kontrolli. Samat jutut kuin yleensä: sydänkäyrät, ultra ja lääkärin vastaanotto. Käyrät olivat tällä kertaa hyvät eli tuo meidän A-vauvakin malttoi olla kunnolla:) Maha pomppi entiseen malliin, mikä hieman haittasi käyrän ottoa.

Ultrassa kaikki ok, painoarvioksi saatiin A 2650g ja B 2450g, eli noin 200 gramman painoero on edelleen olemassa. Ultrateknikko sanoi kyllä, että mitä isommiksi vauvat tulevat, sen vaikeammaksi käy koon arvioiminen. Virtaukset, lapsiveden määrä ja Manning (liikkuvuus) normaalit.

Lääkärillä otettiin verikoe ja sf-mitaksi saatiin jo aika huima 42 cm! Puhuttiin myös toiveistani synnytyksen suhteen ja lääkäri sanoi, että missään tapauksessa ei käynnistetä ennen viikkoa 38, jos ei tule mitään sairautta. Ja minä tietysti olen terve kuin pukki.

Eli täytyy vaan kestää, vaikka olo on suurimman osan päivästä aika kauhea. Ei tämä tietenkään sen kummempaa ole kuin että erilaisia kipuja on koko ajan ja nytkin taitaa se päivittäinen istumiskiintiö (n. 10 min.) olla täynnä. Makuulla siis vietän suurimman osan aikaa. Kun olin tulossa sairaalalta ja odotin bussipysäkillä, tuli tietysti sellainen "maha tippuu just"-kohtaus ja kiemurtelin vaikean näköisenä henkeäni haukkoen. Ihmiset luulivat varmaan, että tuo synnyttää ihan tuohon...

2 viikkoa!!! Päästäänkö sitten tositoimiin?

3 kommenttia:

  1. Aika pitkään olet saanut kaksosiasi odottaa! Olen ollu siinä uskossa että ne melko usein syntyy ennenaikaisina! Tsemppiä loppurutistukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Juu! Itsekin ajattelin, että olisivat jo syntyneet kun niin olin etukäteen lukenut. Ainakin netin keskustelupalstoilla on ihan yleistä, että kaksoset ovat syntyneet spontaanisti viikoilla 33-35. No, ei ilmeisesti meidän tapauksessa... Toisaalta tietysti ihan hyvä juttu vauvojen terveyden kannalta.

    VastaaPoista
  3. Ihanasti kyllä saitte vauvoille viikkoja!

    VastaaPoista