perjantai 11. maaliskuuta 2011

Käynnistysyksikössä

Kiitos kaikille tsemppauksesta! Tänä aamuna kello 6 odottavien osaston kätilö tuli herättämään ja sanoi, että viiden minuutin päästä minut kärrätään käynnistysyksikköön. Sitten vaan sängyssä maaten sinne ja käyrille. Kätilö teki sisätutkimuksen tarkistaakseen tilanteen (täysin epäkypsä ja kohdunsuu erittäin takana kuten olettaa saattoi) ja laittoi kapselin prostaglandiinia kohdunsuulle. En kysynyt mitä merkkiä oli, oliko sitä "pahamaineista" Cytotecia. Pian tämä aiheuttikin säännöllisiä supistuksia n. 5 minuutin välein, mutta koska ipanat taas liikkuivat vimmatusti ja se sattuu, en juuri tuntenut supistuksia. Oltuani yksin huoneessa melkein tunnin selälläni sängyssä oli pakko soittaa kelloa, sillä en kestänyt "aamujumppaa" enää. Piuhojen poiston jälkeen kaikki kivut hävisivätkin. Olin kuitenkin toiveikas, olivathan supistukset alkaneet noinkin helposti.

Mies tuli paikalle juuri aamiaista popsiessani, puoli 8 aikoihin ja sitten vaan hengasimme siihen asti kunnes taas oli käyrien ja kontrollin aika. Kuusi tuntia myöhemmin, kello 13 eri kätilö tuli laittamaan piuhat, käyrillä ei näkynyt enää lainkaan supistuksia :( ja teki jos mahdollista vieläkin kovakouraisemman sisätutkimuksen. Kyyneleet valuivat silmistä ja puristin miesparan käden ihan mustelmille. Apuva, miten saan puskettua nuo vauvat ulos?

Edelleen ei muutosta ja uusi annos lääkettä sisään. Nyt on ollut jonkin verran supistuksia, mutta ovat epäsäännöllisiä eivätkä kovin voimakkaita. Juuri kävi mieskätilö (!) sanomassa, että tulee laittamaan piuhat puolen tunnin päästä ja olletikin taas uuden lääkeannoksen.

Aika ankeaa puuhaa siis tämä, toivottavasti lähtee tästä etenemään vähän nopeammin:)

3 kommenttia:

  1. Kovasti jaksamista ja tsemppiä Pepe! Toivottavasti ei mene enää kovin pitkään ja saamme kuulla ihania vauvauutisia.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä sinne!!! muista että palkinto on paras! :)

    VastaaPoista
  3. Oijoi, kovin hankalalta ja kivuliaalta kuulostaa. Toivottavasti tilanne on tähän mennessä edistynyt ja vaavit tulleet tähän maailmaan!

    VastaaPoista