lauantai 12. helmikuuta 2011

Tarvikkeet Osa 2 - Sekalaiset vauvatarvikkeet


Tällä kertaa lisää varusteita. "Vauvailukulttuurihan" on nykyään melko kulutuskeskeinen, usein tuntuu, että varsinkin äidit käyttävät tulevaa perheenjäsentä tekosyynä päästä ostelemaan vaunuja, vaatteita ja kaikenlaista tilpehööriä. Monesti tuosta jää sitten lopuksi paljon käyttämättä. Me olemme siinä onnellisessa asemassa, että esim. seuraavassa esiteltävistä tavaroista emme ole ostaneet kuin pari lelua, kaiken muun olemme saaneet joko vauvojen isovanhemmilta tai käytettynä omilta ystäviltämme.

Turvakaukalot meille lahjoittivat isovanhemmat, he ostivat myös jo valmiiksi turvaistuimet (!), vaikka yritimme toppuutella hieman. Niitä istuimia siis käytetään noin vuoden iästä lähtien... Mutta koska kaupassa oli hyvät tarjoukset, emme viitsineet kieltäytyäkään. Kaukalot ovat Nania Be One SP Plus, joka on saanut ihan hyvät testiarviot. Se on turvavöillä kiinnitettävä ja koska autoilemme tosi vähän, todennäköisesti kerran kahdessa-kolmessa viikossa mummolaan, niin ajattelimme, että telakka olisi turha investointi meille. Telakkahan nostaa hinnan usein kaksinkertaiseksi, ainakin jos se on Isofix.


Sitterit ovat molemman kavereiltamme, itse tuskin olisimme ostaneet ennen vauvojen tuloa, jos niille ei olekaan käyttöä.


Koala-riippukeinu on lainassa kaveriltani, saa nähdä suostuvatko ipanat siihen. Mieheni rakastui siihen ensisilmäyksellä kun näki kummipoikani köllivän siinä vauvana ja vaatimalla vaati, että sellainen on saatava:)


Leikkimatot on myös saatu kavereilta ja ehkä nekin palaavat (ex-)omistajilleen, mikäli heille lisää lapsia ilmaantuu.Kylpyamme on huomattavasti "ylellisempää" mallia kuin olisimme itse ostaneet jos olisi tarvinnut. Tämäkin siis lainassa. En ole oikein ymmärtänyt tuon nallen muotoisen irrallisen vauvatuen funktiota, sillä ammeessa on jo valmiina itsessään vastaava tuki. Ehkä sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi juuri tämän ammeen kanssa?


Leluja vauvaikäisille, osa taasen isovanhempien lahjoittamia, osa kavereiden käytettyjä. Luulenpa, että nämä riittävät ensihätään.


Tässä ensimmäisen tavarat, jotka itse ostimme vauvoille. Kaksi imeskely/unirättiä Tukholmasta "häämatkallamme", kun raskaus oli aika alussa (n. rv 11). Emme olleet kertoneet perheenlisäyksestä vielä kenellekään ja tuntui mahdottoman suloiselta tehdä hankinta Suurelle Salaisuudelle...

2 kommenttia:

 1. Saat musta uuden lukijan :)
  Huomasitko muuten kommenttini Phil&Tedseihin liittyen? :)


  http://humpalotti.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hei Heidi! En tosiaan ollut huomannut kommenttiasi, täytynee laittaa tänne joku jälleenlähtyssysteemi. Olen itse joskus kommentoinut blogeissa vahingossa jopa vuoden vanhoihin postauksiin..:)

  En tiedä edes, valmistetaanko noita rinnakkainistuttavia malleja enää. Ainakaan niitä ei näy nettisivuilla. Tuotetuesta saa kyllä käyttöohjeita yms. ja täältä Sveitsistä liikkeistä löytää vielä jonkin verran Classic Twin-mallia. Meidän e3 twin vastaa suunnilleen sportia tuplana ja sen valmistus taitaa olla loppu.

  Hintaa oli 600 CHF (noin 450 euroa), joten aika edullisesti pääsimme. Normaalisti maksavat n. 900-1000 frangia täällä. En itsekään tiennyt noiden olemassaolosta ennen kuin kaupassa sattumalta näimme ne. Leveydessä "häviämme" vain 10 cm, sillä inlinet ovat 62 cm leveät, joten kun istuimet ovat kuitenkin saman kokoiset, niin loistava juttu.

  Olen aina pitänyt P&T:n ulkonäöstä ja mukavuudesta, mutta en halunnut peräkkäinistuttavia kaksosille, vaikka niitäkin nykyään saa sellaisina, että molemmat istuimet saa makuuasentoon. Mieleen tuli heti kauheat tappelut siitä, kuka saa istua edessä/takana...

  VastaaPoista