torstai 21. heinäkuuta 2011

Matkailumainontaa

Koska tämän blogin piti käsitellä myös Sveitsiä, tarjotaan tällä kertaa pieni tunnelmapala Lausannen seudun maisemia. Kuvat ovat kylläkin vanhoja, otin ne kun olin ensimmäistä kertaa täällä käymässä silloisen tuoreen poikaystäväni luona, neljä vuotta sitten, hui! Kaupunki ei ole paljon muuttunut tänä aikana, metron 2-linja on valmistunut ja sillä pääsee nyt kätevästi Ouchyn satamasta keskustaan ja pohjoiseen.

Aloitetaan Lausannen tunnetuimpiin turistirysiin kuuluvasta Olympiamuseosta. Voidaan suositella kaikille, jotka ovat edes hieman kiinnostuneita urheilusta.


Sisäänkäynti olympiapuistoon sataman puolelta.


Helsingin olympialaisten muistoesineitä.Lasse Virenin piikkarit.


Paavo Nurmi juoksee myös Lausannessa.


Historian ystäville Lausannessa on muinaiset roomalaiset rauniot.Genevenjärvellä suhaa ravintolalaivoja, tässä olemme kansallispäivän (1.8.) illallisella.Kaiken huipentaa tietenkin Sveitsin lipun malliin tehty jälkiruoka sekä ilotulitus järven yllä.


Lausannen "Hôtel de Ville" eli kaupungintalo Place de la Paludilla, täällä näkee usein hääpareja seurueineen, sillä Sveitsissä siviilivihkiminen on se ainoa virallinen.

Lausannesta itään sijaitseva Lutry on vierailijoiden suosikki kapeine kujineen ja järvimaisemineen.
Lavaux'n viinirinteet ovat YK:n maailmanperintökohde.Mutkan takaa näkyy Montreux.


Kaiken kaikkiaan tämähän on melko kaunista seutua, jopa tässä maassa, jossa niitä kauniita paikkoja on muutenkin runsaasti. Luonnonkauneudesta voi sen sijaan täällä harvemmin sinällään puhua kun vertaa Suomeen, jossa on paljon koskematonta luontoa - tai ainakin asumatonta. Täällä ei voi mennä juuri mihinkään, missä ei olisi ihmisiä tai taloja tai ainakin lehmiä. Sitä oppii arvostamaan niitä Suomessa kilometri toisensa perään jatkuvia metsätaipaleita ihan eri tavalla...

1 kommentti:

  1. Sveitsi on kyllä tosi kaunis paikka! Itselläkin tulee käytyä siellä vuosittain perhesyistä, ja tiedä vaikka jonain päivänä löytäisimme itsemme sieltä asumastakin...:)

    Kiitos kauniista kuvista ja ihanaa vauva-arkea!

    VastaaPoista