tiistai 21. joulukuuta 2010

"Luksusklinikka"


No niin, nyt on sitten nähty yksi näistä Lausannen luksusklinikoista (Clinique de La Source) kun rautaa piti mennä ottamaan suoraan suoneen. Täytyy sanoa, että enpä kyllä olisi valmis maksamaan reilua 3000 euroa huvista päästä synnyttämään tuolla. OK, siellä on parempi ruoka kuin tavallisessa sairaalassa - klinikalla on oma ravintola gourmet-kokkeineen. Muutoin huoneet ovat kyllä tosi askeettisia ja pieniä, värit 70-lukulaisia ja kaiken lisäksi siellä ei ole vastasyntyneiden tehohoitoyksikköä, eli jos vauvalla on joku hätä, pitää hänet kuitenkin viedä ambulanssilla keskussairaalaan.

Surkeat kuvat johtuvat siitä, että hätäpäissäni salaa kuvailin kännykkäkameralla kun kätilö oli jättänyt minut yksin huoneeseen "nauttimaan" rauta-annostani. Tippapulloon (mitä nestettä se on, en tiedä) siis sekoitettiin pienestä pullosta 100mg Ferinject-nimistä lääkettä ja tuo tummanruskea neste sai sitten tippua laskimoon noin 20 minuutin kuluessa. Pelkään neuloja ihan kamalasti, mutta loppujen lopuksi se tuntui samalta kuin verikokeen otto, joten ihan hyvin se meni. Mitään jälkivaikutuksia en myöskään ole huomannut.Kaiken kaikkiaan, klinikan käytävät ovat huomattavasti ylellisemmät kuin itse huoneet, ne ovat kuin jossain hienossa hotellissa. Ymmärän kyllä, että huoneiden pitää olla esim. helposti puhdistettavat (verta), joten lattiat ovat muovia jne. Siltikin, jo pelkkä värityksen muutos auttaisi asiaa, nyt huoneet ovat kovin sairaalamaiset. Olen nähnyt kuvia toisesta luksusklinikasta, joka on suosittu synnyttäjien keskuudessa (Clinique Cécile) ja sen huoneet näyttävät huomattavasti viihtyisämmiltä.

Tämä pohdiskelu liittyy osittain siihen, että täällä on keskussairaallassakin mahdollista lisämaksusta (n. 100e/vrk, minimi 4 vrk) saada oma yksityishuone, jos ei ole yksityisvakuutusta ja luulen, että valitsemme tuon vaihtoehdon. Huoneet on tosin ensisijaisesti varattu yksityispotilaille, joten jos on täyttä, etumaksu palautetaan ja joudut 2-3-hengen huoneeseen. Silti, kaksosten kanssa se ehkä olisi mukavampaa, varsinkin jos huonekavereilla ramppaa vierailijoita koko ajan.

Koko klinikan sympaattisin yksityiskohta on vastassa ulko-ovella: klinikan oma kissa, joka mitä ilmeisimmin asuu siellä. Se makoili tullessani kuramatolla ja hoitajat kävivät rapsuttelemassa sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti