torstai 27. tammikuuta 2011

Tarvikkeet Osa 1 - Lastenvaunut


Tunsin itseni tänään huutiskauppiaaksi ottaessani läjittäin valokuvia erilaisista vauvatarvikkeista, joita meille on tähän mennessä kertynyt. Aloitetaan siitä ehkä ilmeisimmästä ja usein myös kalleimmasta yksittäisestä hankinnasta eli vaunuista sekä niiden kanssa tietenkin käytettävästä hoitolaukusta.

Meille ostettiin siis jo suunnilleen raskausviikolla 15 vaunut, koska sattumalta löysimme ne edullisesti. Olimme (siis minä olin, öhöm...) katselleet vaunuja jo jonkin aikaa sillä silmällä ja tuossakin liikkeessä hiplasimme Babyjogger-merkkisiä tarjousvaunuja (mallivaunut, joista väriä hieman haalistunut), jotka ovat täällä tosi suositut. Toinen suosittu kaksosvaunumerkki on TFK (Trend For Kids), mutta niiden jälleenmyyntiarvo ei ole kovin hyvä, sillä niitä näkee paikallisessa huutiksessa kasoittain.

Juuri kun olimme lähdössä pois kaupasta, mieheni huomasi poistonurkassa kaksosvaunuja. Niiden joukossa näin nämä Phil&Teds-merkkiset vierekkäinistuttavat, joita en edes tiennyt olevan olemassa. Merkkihän on tunnettu ns. inline-tyyppisestä peräkkäinistuttavasta mallista. Ja kun näin miten kapeat nämä olivat, piti ihan mittanauha kaivaa laukusta esille: leveys vain 72 cm leveimmästä kohtaa. Normaalit inlinet ovat noin 62 cm, joten "häviämme" vain kymmenisen senttiä. Johtunee osin siitä, että pyörät ovat vaunun alla eivätkä sivuilla, sillä istuimet ovat saman kokoiset kuin peräkkäinistuttavissakin. Ninnpä vaikka väri tuntui aluksi aika hurjalta, vaunut oli otettava. Kuten näkyy, nämä mahtuvat meilläkin ihan vaikka keittiön ovesta sisään. Nettikaupasta tilasin erikseen kaksi Cocoon-kantokassia XL-koossa, joka on n. 10 cm pidempi kuin Phil&Tedsin normaali Cocoon, joka on vain 60cm. Olen lukuisilta vauvapalstoilta lukenut sen jäävän pieneksi melkein heti, joten toivottavasti nämä menevät vähän pidempään. Sisus tuntuu mukavalta, se ei ole kuumaa fleeceä eli luulisi kesälläkin menevän jos ei nyt ihan kuumimmilla säillä.


Sadesuojakin hankittiin tietysti...

Sitten rattaana:


Vaunuissa on ilmakumipyörät, joten nähtäväksi jää kuinka paljon niitä joudumme pumppailemaan. Koeajeluiden perusteella kulkevat kyllä tosi kevyesti missä vain eikä pomppujen pitäisi paljon kyydittäville tuntua.


Kokoontaittettuna menevät jopa ilman pyörien irroitusta meidän Peugeot 206-auton takaluukkuun, mikä on aika uskomatonta. Tämä oli yksi syy, miksi ostimme nämä ja kokeilimme niitä autoon jo kaupassa.

Hoitolaukkuasiaa olen itse asiassa pähkäillyt jo "vuosia". Olen tavattoman mieltynyt merkkikäsilaukkuihin ja ennen kuin edes vauvaa yritettiin, katselin kaiken maailman ihania hoitolaukkuja. Lopulta järki kuitenkin voitti, koska tajusin, että laukulle ei todennäköisesti olisi mitään käyttöä vaunuiän jälkeen. Haluan joka tapauksessa pitää omaa käsilaukkuani mukana, joten minulle ei olisi mitään hyötyä Storksak-tyylisistä laukuista.

Toinen ongelma oli se, että kahden lapsen tavarat pitää saada mahtumaan laukkuun, myös silloin kun vaatteet ym. ovat isompaa kokoa. Päädyin sitten ihan monikäyttöisyyden perusteella Reisenthelin Allrounder M-koko laukkuun mustana, hieman tylsästi, mutta se sopi vaunujen hurjaan väriin parhaiten Se on reilun kokoinen, lääkärilaukkusysteemillä päältä kokonaan aukeava ja iloiseksi yllätykseksi kuusi sisätaskua sisältävä viikonloppulaukku. Vaippaiän jälkeen siinä voi kuljettaa omia tai lasten matkatavaroita ja muodoltaan se on aika litteä, joten sen saa mukavasti aseteltua vaunuihin. Kun vauvat ovat makuuasennossa, laukku ei mahdu aisaan, joten silloin sen voi asetella jalkatilaan. Kun vaunu on rataskäytössä, laukku menee mukavasti aisassa.

Tungin laukun taskuihin kaikenlaista roinaa, jotta sisätaskut näkyvät paremmin...

Olemme erittäin tyytyväisiä hankintaamme, toivottavasti pojat ovat samaa mieltä!

3 kommenttia:

 1. Ihania kamppeita olet ostanut! MInusta nuo vaunut ovat oikein pirteän väriset :) Pahempi olisi jos ne olisivat tosi kirjavia, mutta yksivärisenä tuo vihreä menee mainiosti.

  Miten odotus muuten sujuu?

  VastaaPoista
 2. Juu, parempi varmaan kuin esim. pinkit vaunut, silloin olisivat kyllä jääneet ostamatta, kun ei kerran tiedetty sukupuoltakaan vielä. Jotenkin luonnonvalossa vaan tuo vihreäkin näyttää tosi räikeältä, mutta kyllä siihen alkaa vähitellen tottua.

  VastaaPoista
 3. Vautsi, enpä tiennyt että noita vaunuja saa vierekkäinistuttavinakin! Ehkä mieluummin olisin ostanut sellaiset, meillä ne inlinet. Nyt ehkä vähän harmittaa ;) Paljonkos muuten maksoi?  http://humpalotti.blogspot.com/

  VastaaPoista